Τούμπα Μπίλετζικ

Σύντομο Βιογραφικό

Δικηγόρος Εμπορικών και Αστικών Υποθέσεων (μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Κωνσταντινούπολης από το 2004), Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια (του δημοσίου καταλόγου Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Τουρκικού Υπουργείου Δικαιοσύνης από το 2014),Υπότροφος Weinstein JAMS Fellowship 2017, Ανώτερη Διαμεσολαβήτρια του Weinstein International Foundation (Η.Π.Α.).

Εμπειρία στη Διαμεσολάβηση

Η Τούμπα είναι μία από τις πρωτοπόρους της Διαμεσολάβησης και από τις πλέον έμπειρες Διαμεσολαβήτριες της Τουρκίας. Διαθέτει πλούσια εμπειρία διαχείρισης Τουρκικών και διεθνών εταιρικών, εμπορικών και αστικών υποθέσεων.

Διαμεσολαβεί τακτικά σε περισσότερα είδη Εμπορικών διαφορών. Η σημαντική της εμπειρία από τη λειτουργία και τη νομική υποστήριξη Επιχειρήσεων της επιτρέπει να αντιληφθεί τα δυναμικά στοιχεία των διαπραγματεύσεων και να εντοπίσει τις βαθύτερες ανάγκες των εμπλεκομένων σε αυτές μερών. Διαθέτει πλούσια εμπειρία διαμεσολαβήσεων εργατικών υποθέσεων. Υπήρξε μέλος της ομάδας εργασίας για την αναθεώρηση της Τουρκικής νομοθεσίας για τη Διαμεσολάβηση, η οποία υπέβαλε συστάσεις στο Τουρκικό Υπουργείο Δικαιοσύνης για το σκοπό αυτό.

Ήταν η Συντονίστρια και μία εκ των Διαμεσολαβητών του πρώτου Κέντρου Κοινοτικής Διαμεσολάβησης (Community Centre) της Τουρκίας. Μέρος των αρμοδιοτήτων της ήταν να συντονίζει το έργο 10 Διαμεσολαβητών και να διαμεσολαβεί σε διαφορές μερών που προσέφευγαν στο Κέντρο για την επίλυσή τους.

Εμπειρία στη Δικηγορία

Από το 2004 έως σήμερα χειρίζεται ως Δικηγόρος ένα ευρύ κύκλο Εμπορικών υποθέσεων, όπως υποθέσεις των Επιχειρήσεων του Τομέα της Πληροφορικής και Αστικών υποθέσεων, και Οικογενειακές υποθέσεις.

Η Τούμπα διαθέτει επίσης πλούσια εμπειρία στην αντιμετώπιση νομικών ζητημάτων του Ηλεκτρονικού Εμπορίου (e-commerce) και των Κατασκευών. Υπήρξε, από 2009 έως το 2015, παράλληλα με την ατομική της δικηγορική δραστηριότητα, η Επικεφαλής Νομική Σύμβουλος και η Επικεφαλής του Τμήματος Συμμόρφωσης του Ομίλου Εταιριών Indeks, πρωτοπόρου στην Τουρκία στη διανομή προϊόντων Πληροφορικής και Τεχνολογιών Επικοινωνίας καθώς και Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου και μέλος της Επιτροπής Εταιρικής Κανονιστικής Συμμόρφωσης. Από το 2015 συνεχίζει να υποστηρίζει τον Όμιλο ως εξωτερική Νομική Σύμβουλος.

Διεθνείς διακρίσεις και συμμετοχές σε Διεθνείς Ενώσεις

Το 2017 έλαβε τη διεθνούς κύρους υποτροφία Weinstein JAMS Fellowship for ADR Professionals από το μεγαλύτερο διεθνώς Αμερικανικό φορέα Υπηρεσιών Διαμεσολάβησης JAMS. Ως μέρος της υποτροφίας της, συμμετείχε στις Η.Π.Α. σε διαμεσολαβήσεις που έγιναν στα γραφεία του JAMS στην Πολιτεία της Καλιφόρνια και σε διαμεσολαβήσεις που έγιναν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο. Επίσης, ολοκλήρωσε επιτυχώς:

• Στο Ινστιτούτο Εξωδικαστικής Επίλυσης Straus του Πανεπιστημίου Pepperdine του Μαλιμπού, Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στο μοντέλο Διαμεσολάβησης που εφαρμόζεται στην Πολιτεία της Καλιφόρνια.

• Στο Πανεπιστήμιο Hastings College of Law του Σαν Φρανσίσκο, Εντατικό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο σχεδιασμό και στην εφαρμογή Προγραμμάτων Εξωδικαστικής Επίλυσης για Δημόσιους και Ιδιωτικούς Φορείς

• Στο Ίδρυμα JAMS Foundation Μετεκπαίδευση στη διαχείριση σύνθετων διαμεσολαβήσεων..

Είναι Ανώτερη Διαμεσολαβήτρια (Senior Fellow) του Διεθνούς Ιδρύματος Weinstein International Foundation, που αποσκοπεί στην επίλυση διεθνών διαφορών ανά τον Κόσμο (https://bit.ly/2RQzJbo). Από το 2016, είναι κριτής και διαμεσολαβήτρια του γνωστού ετήσιου διαγωνισμού Διαμεσολάβησης του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (International Chamber of Commerce – ICC) που πραγματοποιείται στο Παρίσι.

Η Τούμπα είναι επίσης Μέντορας νέων επαγγελματιών από διάφορους τομείς δραστηριότητας, στα πλαίσια του Προγράμματος Young Business Person Mentoring Program.

Η Τούμπα είναι Συνεργάτιδα της RESOLVE από το 2020.