Η Πορεία μας

Οι ιδρυτές της Resolve Ελένη Πλέσσα, Ειρήνη Ματσούκα και Σπύρος Αντωνέλος ήταν από τους πρώτους που εκπαιδεύτηκαν και διαπιστεύτηκαν ως Διαμεσολαβητές στη χώρα, ήδη από το 2008 και 2009, πριν ακόμα ψηφιστεί ο πρώτος Ελληνικός νόμος 3898/2010 για τη Διαμεσολάβηση.

2011

Δικηγόροι, Διαπιστευμένοι Διαμεσολαβητές και Εκπαιδευτές στη Διαμεσολάβηση, οι ιδρυτές της RESOLVE το 2011 αναλαμβάνουν τα πρώτα ενημερωτικά Σεμινάριά για τη Διαμεσολάβηση στο ΔΣΑ και εκ τοτε συμμετέχουν διαρκώς σε ενημερωτικές εκδηλώσεις, συνέδρια και δράσεις για την προώθηση της Διαμεσολάβησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

2012

Ήδη από το 2012 συμμετείχαν σε Διαμεσολαβήσεις στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ και πραγματοποιηούσαν Διαμεσολαβήσεις στην Ελλάδα

2013

Συμμετοχή στην αμισθη ομάδα του ΔΣΑ για την Ίδρυση του ΑΚΚΕΔ Προμηθέας και στην Εκπαιδευτική Ομάδά του ήδη από το 2013

2014

Ιδρύεται η RESOLVE και η Ελένη Πλέσσα και ο Σπύρος Αντωνέλος συγγράφουν το πρώτο βιβλίο για τη Διαμεσολάβηση στην Ελλάδα (Εκδόσεις Σάκκουλα ΑΕ)

2015

Η δημιουργία και παροχή του πρώτου Προγράμματος Εκπαίδευσης Δικηγόρων Νομικών Παραστατών στη Διαμεσολάβηση και του Εκπαιδευτικού Προγράμματος “Διαμεσολάβηση στο Χώρο Εργασίας”

2019

Από τον Ιούλιο του 2019, ο Σπύρος Αντωνέλος, ανεστειλε την επαγγελματική του δραστηριότητα στην Ελλάδα και ξεκίνησε να εργάζεται στην Παγκόσμια Τράπεζα ως Επιτετραμμένος της Διαμεσολάβησης (ECA Mediation Officer), για την περιοχή της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και έκτοτε έχει διαγράψει λαμπρή διεθνή καριέρα. Το Σεπτέμβριο του 2023 ανέλαβε καθήκοντα ως εργασιακός Συνήγορος/Διαμεσολαβητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

2020

Η Ελένη Πλέσσα και η Ειρήνη Ματσούκα, ως δύο από τις πλέον δραστήριες και έμπειρες Διαμεσολαβήτριες και Εκπαιδεύτριες στην Ελλάδα, συνέχισαν την επιτυχημένη πορεία της RESOLVE και συνέβαλαν στην περαιτέρω διάδοση του θεσμού μετά την ψήφιση του ν. 4640/2019 παραδίδοντας μάλιστα τα πρώτα στην Ελλάδα διαδικτυακά ενημερωτικά και εκπαιδευτικά σεμινάρια για Δικηγόρους σχετικά με το νόμο αυτό ήδη την Άνοιξη του 2020. Στην Ομάδα της RESOLVE προστέθηκαν επίσης οι Διαμεσολαβήτριες Άντζελα Μπότρου, ηTuba Bilecic και Νατάσα Αποστολίδου.

ΣΗΜΕΡΑ

Σήμερα η RESOLVE έχει καθιερωθεί ως η Εταιρεία Διαμεσολαβητών αφενός με την μεγαλύτερη και πιο συνεπή πορεία στην Ελλάδα και αφετέρου ως σημείο αναφοράς σε σχέση με το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της.Συνεχιζοντας με συνέπεια την πορεία της, η RESOLVE αναπτύσσεται διαρκώς πάντα με γνώμονα την αποτελεσματική εξωδικαστική επίλυση για τους πελάτες της, την ανάπτυξη των συνεργατών της και την κοινωνική προσφορά με κάθε τρόπο.