Αναστασία Αποστολίδη

H Νατάσσα είναι Δικηγόρος,  μέλος του Δ.Σ.Α, Διαπιστευμένη  Διαμεσολαβήτρια από τον εκπαιδευτικό φορέα «Α.Κ.Κ.Ε.Δ.-ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» σε συνεργασία με τον διεθνή εκπαιδευτικό φορέα «Facilit8 Communications Limited” από το 2014 και περιλαμβάνεται στον Δημόσιο  Κατάλογο  Διαπιστευμένων Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης.  

Είναι επίσης από το 2020 διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια σε Αστικές και Εμπορικές Διαφορές (Αccredited Civil Commercial Mediator ) από τον διεθνή εκπαιδευτικό οργανισμό «ADR-ODR International Ltd». Είναι απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Εμπειρία στη Διαμεσολάβηση

Η Νατάσσα ως Διαμεσολαβήτρια διεξάγει Διαμεσολαβήσεις στον τομέα των Εμπορικών και Αστικών διαφορών, καθώς και Υποχρεωτικές Αρχικές Συνεδρίες Διαμεσολαβήσεων (Υ.Α.Σ.). Επίσης, έχει εμπειρία από Διαμεσολαβήσεις με διαπολιτισμικό χαρακτήρα.

Από το 2021 είναι Διαμεσολαβήτρια στην «RESOLVE ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ», καθώς επίσης ανήκει και στον κατάλογο Διαμεσολαβητών του Κέντρου Διαμεσολάβησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Β.Ε.Α.). Συνεργάζεται στην Τουρκία ως Διαμεσολαβήτρια με τη Δικηγορική εταιρία «Dayioglu Law firm»

Αποτελεί ενεργό μέλος διεθνών forum (Juris-mediation, Reflective practice group, International Commercial Mediation Circle, Mediation Discussion Group, Ηarvard Βusiness Review Discussion Group κλπ).

Έχει λάβει διεθνείς πιστοποιήσεις (SIMI, ΙΜΙ, CMC UK) και από το 2021 είναι Συνεργάτις Διαιτητής (Αssociate Αrbitrator) στην «ADR-ODR International Ltd». Έχει, επίσης, εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί από την «ADR-ODR International Ltd» σε συνεργασία με το «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Επίλυσης Συγκρούσεων» στον τομέα των Διαπραγματεύσεων και στις Δεξιότητες Διαχείρισης των Συγκρούσεων, (Μοντέλο Harvard). Έχει πιστοποιηθεί ως “ODR Specialist” (Eιδικός στη Διαδικτυακή Επίλυση Διαφορών) από την “ADR ODR International”

Από το 2019 και εφεξής, συμμετέχει συστηματικά ως Κριτής σε Διεθνείς Διαγωνισμούς Διαμεσολάβησης της «ADR-ODR International», τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης (Dubai International Mediation Competition).

Εμπειρία στην Ενημέρωση για τη Διαμεσολάβηση

Από το 2021 και εφεξής, εργάστηκε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και έκανε παρουσιάσεις και ομιλίες σε διεθνείς Εταιρείες σχετικά με τον θεσμό της Διαμεσολάβησης, τα πλεονεκτήματά της και την διαφοροποίησή της από άλλα μοντέλα επίλυσης διαφορών. Επιπλέον, έκανε εξειδικευμένες παρουσιάσεις στο προσωπικό/εργαζόμενους εταιρειών για τις Δεξιότητες του Διαμεσολαβητή και την Συναισθηματική Νοημοσύνη.

Εμπειρία ως Δικηγόρος

Ως Δικηγόρος έχει εργασθεί σε μεγάλες δικηγορικές εταιρείες στην Αθήνα, καθώς και στις Βρυξέλλες, τη Δανία και το Λουξεμβούργο. («Stanbrook & Hooper E.U. Law firm”). Διαθέτει πολυετή εμπειρία και εξειδικευμένη γνώση στο κλάδο του Εμπορικού δικαίου (Δίκαιο Εταιρειών, Συμβάσεις, Βιομηχανική ιδιοκτησία, Εξαγορές, Συγχωνεύσεις, Εταιρικοί μετασχηματισμοί, Δίκαιο ανταγωνισμού). Έχει μακρά εμπειρία και γνώση στον τομέα του Δικαίου των Δημοσίων Συμβάσεων & των Δημοσίων Έργων. Διατηρεί εξωτερικές συνεργασίες παρέχοντας υπηρεσίες Νομικού Συμβούλου σε εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική και Διεθνή αγορά.

Εχει διατελέσει επιστημονικός σύμβουλος στο «Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης» (EIPΑ) στο Λουξεμβούργο. Εχει, επίσης, εργασθεί στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ως εταιρικός σύμβουλος σε νομικά θέματα. Μιλάει Aγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά και οι γλώσσες εργασίας της είναι τα Ελληνικά και Αγγλικά.

Ενδεικτικές Δράσεις

Η Νατάσσα έχει ασχοληθεί ενεργά με τον εθελοντισμό και με την προστασία των ατομικών δικαιωμάτων. Έχει διατελέσει επί πολλά έτη Υπεύθυνη Δράσης για την Προστασία ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας. Είναι μέλος του «Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και του «Συνδέσμου Ανωνύμων Εταιρειών & ΕΠΕ». Έχει κάνει ομιλίες και παρουσιάσεις σε δικηγορικές εταιρείες στη Δανία και στις Βρυξέλλες για την Ευρωπαϊκή νομοθεσία στον τομέα του Περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις της στη σύγχρονη Επιχειρηματικότητα.