Άντζελα Μπότρου

Η Άντζελα Μπότρου είναι Διαμεσολαβήτρια και Project Coordinator στη Resolve Διαμεσολαβητές.

Σύντομο Βιογραφικό

Η Άντζελα είναι απόφοιτη του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς (2019) και Διαπιστευμένη Διαμεσολάβητρια και μέλος του Δημοσίου Καταλόγου του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σπουδές

Κατά την διάρκεια των σπουδών της, συμμετείχε σε πλήθος προσομοιώσεων Διεθνών και Ευρωπαϊκών Οργανισμών καθώς και σε εθελοντικά προγράμματα στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2016 μέσω του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+ φοίτησε στο Τμήμα Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου του Πλύμουθ, στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Έχει ολοκληρώσει δύο έμμισθες πρακτικές ασκήσεις στο Τμήμα Εξυπηρέτησης Επισκεπτών του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (2018) και στο Υπουργείο Εξωτερικών (2019).

Διαμεσολάβηση

Από τον Φεβρουάριο του 2020 παρέχει διοικητική υποστήριξη στη RESOLVE και συμμετέχει στον συντονισμό του μεγαλύτερου μέρους των δράσεών της εταιρείας. Από τον Ιανουάριο του 2023, οπότε διαπιστεύτηκε ως Διαμεσολαβήτρια και εντάχθηκε στο Δημόσιο Κατάλογο Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αποτελεί μέλος της ομάδας Διαμεσολαβητριών της RESOLVE και αναλαμβάνει Υ.Α.Σ. και Διαμεσολάβησεις.

Τον Φεβρουάριο του 2022 (online) και του 2023 (δια ζώσης - Παρίσι) συμμετείχε ως εθελόντρια Mediation Session Supervisor στον Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης του International Chamber of Commerce (ICC) ενώ τον Ιούλιο του 2023 ανέλαβε τον ίδιο ρόλο (online) στο IBA – VIAC Mediation & Negotiation Competition. Τρέφει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για ζητήματα Εναλλακτικής Επίλυσης Διαφορών και ιδίως για τον θεσμό της Διαμεσολάβησης και την εξέλιξή του σε εθνικό, ενωσιακό και παγκόσμιο επίπεδο.