Η Ελένη Πλέσσα και η Ειρήνη Ματσούκα στα Ενημερωτικά Σεμινάρια του ΔΣΑ για τη Διαμεσολάβηση και το Νομικό Παραστάτη (25/02/2020)

Οι Δικηγόροι, Διαμεσολαβήτριες και Εκπαιδεύτριες Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα, Συνιδρύτριες και Εταίροι της RESOLVE Διαμεσολαβητές,  παρέθεσαν στις 25 Φεβρουάριου στην Αίθουσα «Μιχ. Ζαφειροπουλος» Ενημερωτικό Σεμινάριο για τη Διαμεσολαβηση που οργάνωσε ο ΔΣΑ και συντόνισε η Αννα Ζουρνατζή, Δικηγορος – Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Ταμίας του ΑΚΕΔ – Προμηθέας.

Στο σεμινάριο παρουσιάστηκαν οι διατάξεις του ν. 4640/2019 σχετικά με τη Διαδικασία της Διαμεσολάβησης, την Υποχρεωτική Αρχική Συνεδρία, την επιλογή Διαμεσολαβητή και το ρόλο του Δικηγόρου Νομικού Παραστάτη στη διαδικασια. Επίσης η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης Λουκία Μαστροπέρρου, παρουσίασε την πλατφόρμα του Υποργειου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στο www.diamesoavisi.gov.gr και τα έντυπα που έχουν αναρτηθεί σε αυτή προς χρήση Δικηγόρων και Διαμεσολαβητών. Ακολούθησε ενδιαφέρουσα συζήτηση με τους παρευρισκόμενους και τις παρευρισκόμενες συναδέλφους Δικηγόρους.