Η Ελένη Πλέσσα και η Ειρήνη Ματσούκα στα Ενημερωτικά Σεμινάρια του ΔΣΑ για τη Διαμεσολάβηση και το Νομικό Παραστάτη

Στις 22.1.2020 και στις 29.1.2020 οι Εκπαιδεύτριες και Διαμεσολαβήτριες της RESOLVE Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα αντίστοιχα, παρέθεσαν, μετά από τιμητική Πρόσκληση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, στην Αίθουσα “Μιχ. Επ. Ζαφειρόπουλου” του Συλλόγου, Ενημερωτικό Σεμινάριο για τη Διαμεσολάβηση και το Νομικό  Παραστάτη σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου 4640/2019.

Η αίθουσα και τις δυο ημέρες ήταν κατάμεστη από συναδέλφους που με τις καίριες παρατηρήσεις τους συνέβαλαν να γίνει ένας εξαιρετικά ενδιαφέρων και εποικοδομητικός διάλογος τόσο για τη διαδικασία, όσο και για την Υποχρεωτική Αρχική Συνέδρια που εφαρμόζεται ήδη στις οικογενειακές διάφορες από 15.1.2029 και της οποίας αναμένεται η εφαρμογή από 15.3.2020 στις διαφορές της τακτικής διαδικασίας αρμοδιότητας Μονομελούς Πρωτοδικείου άνω των 30.000 Ευρώ και Πολυμελούς Πρωτοδικείου.

Επίσης συζητήθηκαν ενδιαφέροντα θέματα και διαδικαστικά ζητήματα σε σχέση με τη Διαμεσολάβηση που απασχολούν την καθημερινότητα των συναδέλφων δικηγόρων.

 

Στο πρώτο σεμινάριο στις 22.1.2020 χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΔΣΑ Δημήτρης Βερβεσός ενώ  ο Γενικός Γραμματέας του ΔΣΑ και Πρόεδρος του ΑΚΚΕΔ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Μιχάλης Καλαντζόπουλος και η Ταμίας του  ΑΚΚΕΔ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Άννα Ζουρνατζή συντόνισαν το Σεμινάριο και συμμετείχαν με τις καίριες τοποθετήσεις τους. Η Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής Διαμεσολάβησης (ΚΕΔ) του Υπουργείου Δικαιοσύνης παρουσίασε την ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου και τον τρόπο που υποβάλλονται τα Αιτήματα των μερών της Διαμεσολάβησης προς την ΚΕΔ.

 

Η Ελένη Πλεσσα και η Ειρήνη Ματσουκα θα συμμετάσχουν και στο νέο Κύκλο Σεμιναρίων που θα ανακοινωθεί σύντομα από το ΔΣΑ και βρίσκονται πάντα, όπως και οι άλλες Διαμεσολαβητριες της RESOLVE στη διάθεση των συναδέλφων δικηγόρων στο 2103616493 και στο info@resolve.gr

© resolve.gr Return to top