Συμμετοχή της συνεργάτιδας της RESOLVE, κ. Βασιλικής Κουμπλή, ως Expert Assessor, στο IBA-VIAC CDRC Mediation and Negotiation Competition Vienna 2019

Η συνεργάτιδα της Resolve Mediators & ADR Experts, κα Βασιλική Κουμπλή, συμμετέχει ως Expert Assessor στον διεθνή διαγωνισμό IBA-VIAC CDRC Mediation and Negotiation Competition Vienna (6-10 July 2019). Στον εν λόγω διαγωνισμό, φοιτητές από όλο τον κόσμο έχουν την ευκαιρία να κατανοήσουν πως λειτουργούν η Διαμεσολάβηση και η Διαπραγμάτευση στην πράξη, εφαρμόζοντάς τες οι ίδιοι για την επιτυχή επίλυση μιας εικονικής νομικής διαφοράς. Με τον τρόπο αυτό αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους, αποκτούν εμπειρία και μαθαίνουν από τους ειδικούς πώς να οδηγούν τα συμβαλλόμενα μέρη σε κοινώς αποδεκτές λύσεις, που εξυπηρετούν καλύτερα τις ανάγκες τους.

Οι διαδικασίες Συναινετικής Επίλυσης Διαφορών προτιμώνται όλο και περισσότερο για την επίλυση κυρίως διεθνών εμπορικών υποθέσεων, ενώ φαίνεται οτι στο μέλλον θα παίξουν σημαντικό ρόλο στον χώρο της εξωδικαστικής επίλυσης διαφορών. Για τους λόγους αυτούς, ο Διεθνής Δικηγορικός Σύλλογος – IBA, το Διεθνές Κέντρο Διαιτήσίας της Βιέννης και ο Ευρωπαϊκή Ένωση Νέων Νομικών (ELSA) ένωσαν τις δυνάμεις τους για την καθιέρωση του διεθνή φοιτητικού διαγωνισμού CDRC Vienna (Ιnternational Student Competition for Consensual Dispute Resolution)

Για την θέση των Expert Assessors επελέγησαν επαγγελματίες με διεθνή εμπειρία στην Διαμεσολάβηση και την Διαπραγμάτευση, οι οποίοι έχουν ως βασικό τους έργο στον διαγωνισμό την στήριξη και αξιολόγηση των συμμετέχοντων. Οι Expert Assessors παρέχουν εξατομικευμένη βοήθεια στους πάνω από 150 μαθητές του διαγωνισμού και τους βοηθούν να εξελιχθούν και να γνωρίσουν σε βάθος το αντικείμενο.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να διαβάσετε εδώ.