Τα βασικά σημεία της εκδήλωσης του Β.Ε.Α. με εκπροσώπηση της EUROBANK για τη ρύθμιση τραπεζικών οφειλών με Διαμεσολάβηση στις 3-10-2018

Το Κέντρο Διαμεσολάβησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου υποδέχτηκε  στις 3-10-2018 τη σημαντική εκδήλωση ενημέρωσης για τη συστηματική χρήση της διαμεσολάβησης στη ρύθμιση τραπεζικών οφειλών από τράπεζες και οφειλέτες.
Ευχαριστούμε θερμά τους εξαιρετικούς ομιλητές Σοφία Δέδε Διευθυντικό στέλεχος της Eurobank , τη Δικηγορο Άννα Κορσάνου και το Διαμεσολαβητή και Εταίρο της RESOLVE Σπύρο Αντωνέλο για τις λεπτομερείς τοποθετήσεις τους που έδωσαν κρίσιμες πληροφορίες στους παρευρισκομένους οφειλέτες και δικηγόρους που δεν είχαν ξανακουστεί. Οι ομιλητές ανέδειξαν τα οφέλη της Διαμεσολάβησης ως εναλλακτικού τρόπου ρύθμισης των τραπεζικών οφειλών των μικρών επιχειρήσεων, με κυριότερα την εχεμύθεια, την οικονομία χρημάτων, την ταχύτητα επίλυσης, αλλά και το σεβασμό προς τον ανθρώπινο παράγοντα και τις ιδιαίτερες συνθήκες ζωής του κάθε δανειολήπτη. Τονίστηκε ότι, σε μία διαδικασία Διαμεσολάβησης, ο οφειλέτης έχει την ευκαιρία να εκφράσει τις ανάγκες και τις προτιμήσεις του πολύ σαφέστερα, παρά σε μία απόπειρα διακανονισμού σε κατάστημα Τράπεζας.
Πιο συγκεκριμένα: ο κύριος Αντωνέλος τοποθέτησε τη Διαμεσολάβηση μεταξύ των παραδοσιακών τρόπων ρύθμισης τραπεζικών οφειλών, δηλαδή της δικαστικής οδού και της απευθείας διαπραγμάτευσης στο κατάστημα της Τράπεζας. Η κυρία Δέδε ανέφερε ενθαρρυντικά στατιστικά στοιχεία της Eurobank από τους πρώτους μήνες εφαρμογής του προγράμματος, ενώ η κυρία Κορσάνου συνεισέφερε τις εμπειρίες της από υποθέσεις δανειοληπτών που είχε χειριστεί, και το πώς η Διαμεσολάβηση αποδείχθηκε βοηθητική γι’ αυτούς.
Την εκδήλωση παρακολούθησε με έντονο ενδιαφέρον πλήθος ενεργών επιχειρηματιών, μελών του Β.Ε.Α. Οι ομιλητές είχαν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις μοναδικές πτυχές της Διαμεσολάβησης και τα πλεονεκτήματά της σε σχέση με τους παραδοσιακούς τρόπους ρύθμισης τραπεζικών οφειλών σε μία δυναμική, διαδραστική διαδικασία, μπροστά σε κοινό καλά πληροφορημένο για τις συνθήκες της αγοράς.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό και βίντεο:
 Ακολουθούν οι σύνδεσμοι των βίντεο – αποσπασμάτων από την ομιλία του κου Αντωνέλου: