Πραγματοποίηση Προσομοίωσης Διαμεσολάβησης στις 13/11/17 στο τρίτο μάθημα του Σεμιναριακού Κύκλου Διαμεσολάβησης στη Νομική Σχολή του Δ.Π.Θ. από τους Εκπαιδευτές Διαμεσολαβητές της «RESOLVE Διαμεσολαβητές» υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Σχολής.

Τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε από τον κύριο Σπύρο Αντωνέλο Δικηγόρο, Διαπιστευμένο Διαμεσολαβητή, Εκπαιδευτή και Συγγραφέα το τρίτο κατά σειρά τρίωρο μάθημα Διαμεσολάβησης του σχετικού Κύκλου Σεμιναρίων που εξελίσσεται στo πλαίσιo συνεργασίας της Εταιρίας Διαμεσολαβητών Εξωδικαστικής Επίλυσης Διαφορών «RESOLVE Διαμεσολαβητές» με την Κοσμητεία της Νομικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στο πλαίσιο του σεμιναριακού μαθήματος, πέραν της διαδραστικής παράδοσης, διεξήχθηκε Προσομοίωση Διαμεσολάβησης με θέμα την επίλυση μίας εταιρικής διαφοράς. Σε αυτή συμμετείχαν ως εμπλεκόμενα στη διαφορά μέρη και Νομικοί Παραστάτες Δικηγόροι τους οι φοιτητές της Νομικής Δ.Π.Θ. Γιάννης Ελληνικάκης, Υπατία Λαμπροπούλου, Δέσποινα Λουκιανού, Δάφνη Μαλώτση, Αθανασία Μίχα, Σουλτάνα Ποδάρα, Αγγελική Σταθοπούλου και Βασιλική Τάτση. Ο κ. Αντωνέλος λειτούργησε ως Διαμεσολαβητής, δείχνοντας στο κοινό στην πράξη -μεταξύ άλλων- τη διαχείριση των σταδίων της διαδικασίας της Διαμεσολάβησης, πώς χρησιμοποιεί τις τεχνικές του ο Διαμεσολαβητής, πώς αποφορτίζει τις εντάσεις και διαχειρίζεται τις εκπλήξεις μίας διαπραγμάτευσης που εξελίσσεται ενώπιόν του και πώς υποβοηθά ισότιμα όλους να εντοπίσουν κοινά αποδεκτές λύσεις στη διαφορά τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, για πρώτη φορά πανελλαδικά, η Προσομοίωση πραγματοποιήθηκε χωρίς προδιαμορφωμένους ρόλους και με τους φοιτητές να δρουν αυθόρμητα, εγχείρημα το οποίο στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου ολοκληρώνεται ο Σεμιναριακός κύκλος των τρίωρων μαθημάτων Διαμεσολάβησης, τα οποία διεξάγονται για τους φοιτητές της Νομικής Σχολής του Δ.Π.Θ. από τους Διαμεσολαβητές, Εκπαιδευτές στη Διαμεσολάβηση και Εταίρους της «RESOLVE Διαμεσολαβητές» κ.κ. Σπύρο Αντωνέλο, Ελένη Πλέσσα και Ειρήνη Ματσούκα κατόπιν πρόσκλησής τους από την κίνηση φοιτητών «Ανεξάρτητη Νομική Κομοτηνής» και υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Νομικής Σχολής.