Η RESOLVE περήφανη Υποστηρικτής Επικοινωνίας του 1ου Young Executives Shipping Forum 2016

YES FORUM

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο Young Executives Shipping Forum (YES Forum, http://www.yes-forum.com) στα πλαίσια της Ναυτιλιακής Έκθεσης “Ποσειδώνια 2016” στο Εκθεσιακό Κέντρο Metropolitan Expo.

Το YES Forum είναι το 1ο Ναυτικό Συνέδιο για νέους από το χώρο της Ναυτιλίας και γενικότερα νέους Επιστήμονες, το οποίο στοχεύει στη δημιουργία ενός ανοικτού διαλόγου μεταξύ αυτών και των Decision Makers της Ναυτιλίας.

Η RESOLVE είναι περήφανη Υποστηρικτής Επικοινωνίας του 1ου YES Forum αποδεικνύοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τη νέα γενιά Επιστημόνων και τη διασύνδεση αυτής με το χώρο εργασίας. Μάλιστα, η Ομάδα της RESOLVE, αποτελούμενη από τη Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση, Συγγραφέα και Εταίρο RESOLVE, κ. Ελένη Πλέσσα, την Τελειόφοιτη Νομικής ΕΚΠΑ και Επιστημονική Συνεργάτιδα RESOLVE, κ. Όλγα Μπεζαντάκου και τον Ασκούμενο Δικηγόρο και Επιστημονικό Συνεργάτη RESOLVE, κ. Ματθαίο Μήτση, παραλούθησε όλες τις εργασίες του Συνεδρίου.

image3

Το 1ο YES Forum διεξάγεται υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, του Πανεπιστημίου Πειραιά, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νέων Νομικών Αθήνας (ELSA Athens).

Στο 1ο YES Forum πραγματοποιήθηκαν 3 πανελ. Στο 1ο πανελ, Συντονίστρια του οποίου ήταν η Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ. Ελένη Θανοπούλου, διετέλεσαν Ομιλητές οι παρακάτω: ο CFO DANAOS Corp., κ. Ευάγγελος Χατζής, ο Διευθυντής της ALMI TANKERS S.A., κ. Μιχάλης Φωστηρόπουλος, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της SEA TRADERS S.A, κ. Ιωάννα Προκοπίου, η Βοηθός Διευθυντή του Τμήματος Διαχείρισης της KARLOG SHIPPING COMPANY LTD., κ. Ειρήνη Λογοθέτη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων (ΕΕΝΜΑ), κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης και ο Οικονομικός Διευθυντής της Brave Maritime, κ. Πάνος Βαφιάς.

image2

Στο 2ο πανελ, Συντονίστρια του οποίου ήταν η Πρόεδρος του τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιά, κ. Φανή Σακελλαριάδου, διετέλεσαν Ομιλητές οι παρακάτω: η Υπεύθυνη Τμήματος Πληρωμάτων της STARBULK S.A, κ. Angie Hartmann, ο Γενικός Διευθυντής της SPRINGFIELD SHIPPING CO. PANAMA S.A, κ. Δημήτρης Πατρίκιος, ο Γενικός Διευθυντής της ALLSEAS MARINE S.A, κ. Γιώργος Σκριμιζέας, ο DPA της SUPER ECO BULKERS MANAGEMENT, κ. Μανώλης Αστυπαπάς, ο COO και Διευθυντής Ασφαλείας – Ποιότητας και Επιθεωρήσεων της SEAVEN TANKER & DRY MANAGEMENΤ, Capt. Τάσος Ι. Καμπάς και ο CEO και CFO της Capital Product Partners L.P και CFO και Director της CAPITAL MARITIME & TRADING Corp., κ. Τζέρρυ Καλογηράτος.

image5

Στο 3ο πανελ, Συντονιστής του οποίου ήταν ο Διευθύνων Σύμβουλος της XRTC Business Consultans Ltd και Πρόεδρος του Propeller Club (Port of Piraeus), κ. Γιώργος Ξυραδάκης, διετέλεσαν Ομιλητές οι παρακάτω: η Διευθύνουσα Σύμβουλος της MACGREGOR GREECE, κ. Αθηνά Κανελλάτου, ο Ναυτιλιακός Ιστορικός και Σύμβουλος Έκδοσης στα ΝΑΥΤΙΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ, κ. Πάνος Καπετανάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης DNV GL Maritime, κ. Γιώργος Τεριακίδης, η Επικεφαλής Τμήματος Έρευνας και Εκτιμήσεως Πλοίων της INTERMODAL SHIPBROKERS, κ. Εύα Τζίμα και η Ναυτιλιακή Αναλύτρια της IFCHOR GROUP, κ. Μαρία Μπερτζελέτου.

image1(1)

Επιπλέον, οι Σύνεδροι του 1ου YES Forum είχαν την αξιοσημείωτη ευκαιρία να παρακολουθήσουν ομιλία της Ευρωπαίας Επιτρόπου Μεταφορών, κ. Violetta Bulch και στη συνέχεια συζήτηση μεταξύ της ιδίας και των Συνέδρων, την οποία συντόνισε η κ. Δανάη Μπεζαντάκου.

image3(1)

Η Ομάδα της RESOLVE θα ήθελε να συγχαρεί για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία την Οργανωτική Επιτροπή του 1ου YES Forum και ιδιαίτερα τις Υπεύθυνες Διοργάνωσης, την Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΝAVIGATOR SHIPPING CONSULTANTS LTD., κ. Δανάη Μπεζαντάκου και την Εκτελεστική Διευθύντρια, INVESTMENTS & FINANCE LTD., κ. Κατερίνα Σταθοπούλου καθώς και τον Ιδρυτή και Διευθύνοντα Σύμβουλο της EQnomics, κ. Νικόλα Θεωδόρου. Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2ο YES Forum που θα πραγματοποιηθεί το 2017.

 

image1

 

   image4