Στις 30/4/16 ο εταίρος της «RESOLVE» Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής στη Διαμεσολάβηση, Συγγραφέας έδωσε συνέντευξη για τη Διαμεσολάβηση στην ειδησε..." />

Η συνέντευξη για τη Διαμεσολάβηση του Εταίρου της «RESOLVE» Σπύρου Αντωνέλου στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Newsbeast.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Ζαχαροπούλου στις 30/4/16

Στις 30/4/16 ο εταίρος της «RESOLVE» Σπύρος Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής στη Διαμεσολάβηση, Συγγραφέας έδωσε συνέντευξη για τη Διαμεσολάβηση στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα Newsbeast.gr και στη δημοσιογράφο Μαρία Ζαχαροπούλου.

Αποσπάσματα του άρθρου:

«Η διαμεσολάβηση ταιριάζει στους Έλληνες για τους οποίους λέμε πως διέπονται από δικομανία. Πρόκειται για μια διαδικασία που απευθύνεται στο δίκαιο άλλα και στη μανία», λέει ο κ. Αντωνέλος, συμπληρώνοντας: «Είναι  μια ανθρώπινη διαδικασία που δίνει τη δυνατότητα να βρεθούν λύσεις και για το θυμικό, χωρίς παράλληλα να  διαταραχθούν σχέσεις μέσα σε ένα ακροατήριο δικαστηρίου. Άλλωστε όλοι νιώθουν, στο τέλος, πως είναι συνέταιροι στη λύση. Ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνίας».

«Η διαμεσολάβηση είναι μια εναλλακτική μέθοδος εξωδικαστικής επίλυσης ιδιωτικών διαφορών, όπου τα δύο μέρη με τη βοήθεια ενός τρίτου, ουδέτερου και αμερόληπτου ατόμου, του διαμεσολαβητή, πετυχαίνουν την επίλυση της διαφοράς τους, καταλήγοντας σε ιδιωτικό συμφωνητικό το οποίο είναι το ίδιο ισχυρό με μια δικαστική απόφαση».

Ολόκληρο το άρθρο μπορείτε να το διαβάσετε εδώ.