Επιστημονική Εκδήλωση 19ης.6.2014 με θέμα «Διαμεσολάβηση. Εξωδικαστική Επίλυση Διαφορών», με αφορμή την κυκλοφορία του επιστημονικού συγγράμματος του Σπύρου Αντωνέλου και της Ελένης Πλέσσα

Την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014 και με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του επιστημονικού συγγράμματος των Δικηγόρων – Διαμεσολαβητών – Εκπαιδευτών στη Διαμεσολάβηση Σπύρου Αντωνέλου και Ελένης Πλέσσα, με τίτλο “Διαμεσολάβηση σε Αστικές και Εμπορικές υποθέσεις. Διεθνής Εμπειρία και Ελληνική Εφαρμογή” (ISBN: 978-960-568-096-1) από τις Νομικές Εκδόσεις «Σάκκουλας Α.Ε.», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη Αίθουσα Εκδηλώσεων «Αντώνης Τρίτσης» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων, η Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα «Διαμεσολάβηση. Εξωδικαστική Επίλυση Διαφορών»,

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (www.ministryofjustice.gr), τις Νομικές Εκδόσεις «Σάκκουλας Α.Ε.» (www.sakkoulas.gr) και την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Διαμεσολαβητών «RESOLVE» (www.resolve.gr) με συντονιστή τον κ. Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νικόλα Κανελλόπουλο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος ενδιαφερομένων για το θεσμό της Διαμεσολάβησης και εξέχοντες εκπρόσωποι της Νομικής Επιστήμης (από τη Δικηγορία και από το Δικαστικό σώμα), άλλων Επιστημών και του κόσμου των Επιχειρήσεων.

Μετά τους χαιρετισμούς και τις ευχαριστίες των συγγραφέων Σπύρου Αντωνέλου και Ελένης Πλέσσα ακολούθησε η εισήγηση του Αρεοπαγίτη, Διαμεσολαβητή και Προέδρου της Επιτροπής Εξετάσεων Υποψηφίων Διαμεσολαβητών κ. Χαράλαμπου Μαχαίρα, με θέμα τον ρόλο των παραστατών Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Σύμβουλος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών Δικηγόρος και Πρόεδρος του Φορέα Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών «Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ» (www.akked.gr) κ. Φώτης Κωτσής, με θέμα την Εκπαίδευση των Διαμεσολαβητών.

Ακολούθησε η εισήγηση της κας AmandaBucklow, διακεκριμένης Διαμεσολαβήτριας και επικεφαλής Εκπαιδεύτριας διαμεσολαβητών του βρετανικού εκπαιδευτικού οργανισμού Facilit8 και του «Α.Κ.Κ.Ε.Δ. – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ», με θέμα “Η διαμεσολάβηση είναι διαδικασία λύσης. Τότε ποιο είναι το πρόβλημα; ”

Τέλος το λόγο πήρε η διεθνώς διακεκριμένη Επιχειρηματίας στο χώρο της Ναυτιλίας και του Τουρισμού και Πρόεδρος του «IforU», του σωματείου για την στήριξη και την καθοδήγηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας (www.iforu.gr), κα Δανάη Μπεζαντάκου αναλύοντας τους τρόπους με του οποίους ο θεσμός της διαμεσολάβησης μπορεί να ωφελήσει την επιχειρηματικότητα.

Ακολούθησε δεξίωση στο εντευκτήριο του Πνευματικού Κέντρου, όπου οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την εξέλιξη της Διαμεσολάβησης στην Ελλάδα.