Ο Ματθαίος Μήτσης είναι Επιστημονικός Συνεργάτης RESOLVE.

Είναι Ασκούμενος Δικηγόρος,..." />

Ματθαίος Μήτσης

Ο Ματθαίος Μήτσης είναι Επιστημονικός Συνεργάτης RESOLVE.

Είναι Ασκούμενος Δικηγόρος, μέλος του ΔΣΑ, στο Δικηγορικό Γραφείο της Δικηγόρου κ. Κωνσταντίνας Ζαμπάρα και μεταπτυχιακός φοιτητής στο Τμήμα Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς (MSc Banking & Finance Law).

Μετά την αποφοίτηση του από το Ελληνοαμερικάνικο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα – Κολλέγιο Αθηνών συνέχισε τις σπουδές του στο Τμήμα Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Παράλληλα με τις σπουδές του ασχολήθηκε με ποικίλες δραστηριοτήτες ακαδημαϊκού χαρακτήρα.

Διετέλεσε επί δύο συναπτά έτη Αρχισυντάκτης του φοιτητικού, Νομικού Περιοδικού, Modus Legis.

Το Μάρτιο του 2016 συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του Διεθνούς Χειμερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ενεργειακό & Περιβαλλοντικό Δίκαιο» που διεξήχθη στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Τον Ιούλιο του 2015 συμμετείχε ενεργά στην οργάνωση του 1ου Θερινού Σχολείου Νομικής Επιστήμης με θέμα «Ναυτικό Δίκαιο & Διαμεσολάβηση» που διεξήχθη στην Αθήνα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ναυτιλίας και Υποδομών.

Το Νοέμβριο του 2015 διετέλεσε Συντονιστής της Οργανωτικής Επιτροπής του 1ου Πανελλήνιου Εργαστηρίου Νέων Νομικών του Σωματείου European Law Students’ Association Greece με θέμα «Εξωδικαστικοί Θεσμοί Επίλυσης Διαφορών» που διεξήχθη στην Κομοτηνή υπό την αιγίδα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Δικηγορικού Συλλόγου Ροδόπης.

Επί τρία συναπτά έτη συμμετείχε στην Προσομοίωση της νομοπαρασκευαστικής διαδικασίας, Μοντέλο Βουλής των Ελλήνων. Έχει συμμετάσχει σε Προσομοιώσεις Διαμεσολάβησης σε υποθέσεις αστικής, εμπορικής και ιατρικής φύσεως. Επιπλέον, έχει λάβει μέρος σε ρητορικούς διαγωνισμούς και διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας.

Έχει παρακολουθήσει μεγάλο αριθμό σεμιναρίων, ημερίδων και συνεδρίων νομικού και οικονομικού περιεχομένου.

Αρθογραφεί σε ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ενώ παράλληλα είναι Βοηθός Αρχισυντάκτη στο Περιοδικό του Συλλόγου Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών – Ψυχικού, ΕΡΜΗ.