Ξένια Κούρτογλου Founder..." />

Ομιλητές

Ξένια Κούρτογλου

Founder & Managing Partner Focus Bari| co-founder e-satisfaction|

co-founder I for U Greek Mentoring Network| Business Coach & Mentor|
Blogger @Huffington Post

Η Ξένια είναι ιδρυτικό μέλος του Ελληνικού Δικτύου Μεντόρων – IforU, επιλεγμένο μέλος των European Business Mentors, Mentor στο Egg και στο Kick Athens και δραστήριο μέλος του ΔΣ του ΤΟΓΜΕ (Τομέας Ανάπτυξης Γυναικών Managers & Επιχειρηματιών της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Επιχειρήσεων) .

Aπόφοιτος του Pierce College και κάτοχος ΒΒΑ του Deree College ξεκίνησε την καριέρα της στην Έρευνα Αγοράς το 1985, όντας ακόμα φοιτήτρια στο Deree και μητέρα μιας κόρης 2 ετών. Είναι ιδρύτρια και Managing Partner της Focus Bari , μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ερευνών στην Ελλάδα και συνιδρύτρια του πρωτοποριακό startup «e-satisfaction», το οποίο ήδη χρησιμοποιείται από τα 200 μεγαλύτερα ηλεκτρονικά καταστήματα στην Ελλάδα, προσφέροντας καταγραφή και ανάπτυξη του 360 Customer Experience in e-Commerce.

Με κορυφαία αξία την πίστη στην ανθρώπινη δύναμη, η Ξένια Κούρτογλου προσφέρει ουσιαστικό έργο για την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση των νέων και των γυναικών, μέσα από τις συνεχείς, αντίστοιχες Έρευνες της Focus Bari, την συνεισφορά της με συστηματική διδασκαλία στο Πάντειο και σε άλλα Πανεπιστήμια από το 1997, την υποστήριξή της σε σχετικές διοργανώσεις, και κυρίως, μέσα από το προσωπικό της παράδειγμα.

Έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του ΣΕΔΕΑ (Σύλλογος Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Έρευνας Αγοράς), είναι εκπρόσωπος της Ελλάδας στην EMRO, είναι μέλος των ESOMAR, IMRS, EEET, ΕΕΔΕ, ΕΙΜ, TOΓΜΕ, ΙΕΠ και IAB Hellas, έχει συμμετάσχει επανειλημμένα ως προσκεκλημένη ομιλήτρια σε τοπικά και διεθνή συνέδρια και είναι μόνιμη συνεργάτης & αρθρογράφος στο περιοδικό Deluxe και στην Huffington Post.


 Η Δανάη Μπεζαντάκου είναι Διευθύνουσα Σύμβουλος της Navigator Shipping Consultants LTD. και μέτοχος των οικογενειακών επιχειρήσεων Kefi S.A. και του Ξενοδοχείου MATILDA στην Ζάκυνθο. Επιπλέον είναι πρόεδρος του μη κερδοσκοπικού σωματείου iforU – Greek Mentoring Network που στοχεύει στην δικτύωση και καθοδήγηση γυναικών επιχειρηματιών. H Δανάη εκπροσώπησε την Ελλάδα στο πρόγραμμα IVLP «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ» που διεξήχθη με πρωτοβουλία της Χίλαρυ Κλίντον τον Μάρτιο του 2011 ανάμεσα σε 100 γυναίκες από 92 χώρες. Είναι επίσης ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της 1ης Ένωσης Συμμετεχόντων Προγραμμάτων του Υπουργείου Εξωτερικών της Αμερικής, Hellenic U.S. Alumni. Το πρώτο ναυτιλιακό συνέδριο για νέους Young Executives Shipping (YES) Forum διοργανώθηκε μετά από δική της πρωτοβουλία στα πλαίσια των Ποσειδωνίων 2016 και θα ακολουθήσει το Yes to Sea Tourism Forum κατά την διάρκεια του Posidonia Sea Tourism Forum τον Μάιο 2017.Eπίσης, συμμετέχει στο advisory board του Blue Growth. Επιλέχθηκε ως μια εκ των Νέων Ευρωπαίων Ηγετών για το έτος 2014, το όνομά της περιλαμβάνεται στην λίστα των 100 ανθρώπων που επηρέασαν την οικονομία της Ευρώπης το ίδιο έτος όπως επίσης και στην λίστα 40 κάτω των 40 της Fortune Ελλάδος. Για τα έτη 2015-2020 επιλέχτηκε από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ σαν μια από τους Νέους Παγκόσμιους Ηγέτες, είναι η εκπρόσωπος της Ελλάδας στον οργανισμό Global Dignity και έχει ενταχθεί στο experts network του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, με περισσότερους από 5.000 παγκοσμίως κορυφαίους ειδικούς που ασχολούνται με τη διαμόρφωση της παγκόσμιας ατζέντας. Έχει μία κόρη 8 ετών.


ΦΑΝΗ Φ. ΚΛΕΙΔΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΟΥΣΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ, ManpowerGroup Ελλάδας

Η κα. Κλειδά διαθέτει συνολικά 19 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στον τομέα της συμβουλευτικής, ανάπτυξης και διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού, έχοντας εργαστεί ως Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού και Γενική Διευθύντρια σε πολυεθνικές και Ελληνικές εταιρείες στον ιδιωτικό τομέα. Διαθέτει βαθιά γνώση σε σημαντικούς κλάδους της Ελληνικής αγοράς, με έμφαση στο λιανεμπόριο και στη βιομηχανία. Τον Σεπτέμβριο του 2016, ανέλαβε τη θέση της Διευθύνουσας Συμβούλου της ManpowerGroup Ελλάδας.

Κατέχει δίπλωμα Ψυχολογίας και Διοίκησης Επιχειρήσεων από το University of Laverne και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών M.Sc. στην Κοινωνική & Οργανωσιακή Ψυχολογία από το London School of Economics & Political Science.

 


Dimitris Koutsolioutsos is a young entrepreneur who has founded INSTAYACHT and Farmers Republic of Greece, setting new values in the Greek yachting and farmers’ markets.

31 year-old Dimitris Koutsolioutsos is a graduate in economics from the Athens University of Economics and Business and has worked at the Ministry of Development and at Folli Follie Group. INSTAYACHT is the first online marketplace for boat chartering offering a high level of unique services on transfers and cruising, creating an upscale entertainment on Greek Islands. With instantaneousness and transparency. The instant and longer term boat chartering services for cruising as well as simple transfers are offered via a mobile app which safely connects boat owners with travellers.


 

© resolve.gr Return to top