Διάκριση της Ελληνικής ομάδας στο διεθνή διαγωνισμο NLIU INADR International Law School Mediation Tournament στο Strathclyde Law School της Γλασκώβης

Η ομάδα της RESOLVE Διαμεσολαβητές θα ήθελε να συγχαρεί θερμά την ελληνική αποστολή στο διεθνή διαγωνισμο NLIU INADR International Law School Mediation Tournament που έλαβε χώρα από τις 5 έως τις 8 Απριλίου 2017 στο Strathclyde Law School της Γλασκώβης από το INADR (The InterNational Academy of Dispute Resolution) και πιο συγκεκριμένα τη Ζωή Συρμακέζη και Δανάη Σκεύη φοιτήτριες της Νομικής Σχολής του ΕΚΠΑ και τη Νεφέλη Σκεύη φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ για την πολύ επιτυχημένη συμμετοχή τους.

Πρέπει να σημειωθεί ότι οι συμμετέχουσες στο διαγωνισμό φοιτήτριες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι και τους προημιτελικους γύρους, ενώ τους απονεμήθηκε βραβειο πρωτοεμφανιζομενης ομαδας.

Η Ελένη Πλέσσα και ο Σπύρος Αντωνέλος, Εκπαιδευτές στη Διαμεσολάβηση και εταίροι της RESOLVE Διαμεσολαβητές είχαν τη χαρά να τις υποστηρίξουν εκπαιδευτικά στη διάρκεια της προετοιμασίας τους, παρέχοντας τους συμβουλές και καθοδήγηση!

Παρακάτω ακολουθεί κείμενο, που συνέγραψαν τα μέλη της Ελληνικής αποστολής στο διαγωνισμό σχετικά με την εμπειρία τους πριν και κατά τη διάρκεια του:

«Πριν από λίγο καιρό ταξιδέψαμε στη Βόρεια και παγερή Σκωτία. Συμμετείχαμε στο Διεθνή Διαγωνισμό Διαμεσολάβησης που διοργανώνει ετησίως η INADR (International Academy for Alternative Dispute Resolution) και οι μόνες λέξεις που θα μπορούσαν να περιγράψουν τα συναισθήματα μας είναι δυο “μοναδική εμπειρία”. Έχει περάσει λίγος καιρός από την επιστροφή μας, κοιτάζοντας όμως πίσω θα επιλέγαμε αυτή την πρόκληση ξανά και ξανά… Ήταν η πρώτη μας εμφάνιση ως ομάδα και κυρίως ως ελληνική αποστολή στη συγκεκριμένη διοργάνωση, τιμηθήκαμε ωστόσο με το αντίστοιχο βραβείο πρωτοεμφανιζομένης ομάδας. Συναγωνιστήκαμε με ομάδες από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία αγγλοσάξονες με πολυετή εκπαίδευση στους εναλλακτικούς τρόπους επίλυσης διαφόρων. Και εδώ έγκειται η πρόκληση… Είχαμε ουσιαστική, καλή συνεργασία μεταξύ μας και σταθερή απόδοση στους γύρους. Καταφέραμε να λάβουμε τα θετικά σχόλια των κριτών, γεγονός που αντικατοπτρίστηκε στην βαθμολογία μας και πετύχαμε διακρίσεις.

…Υποστηρικτές μας καθόλη τη διάρκεια του διαγωνισμού στάθηκαν η κυρία Πλέσσα και ο κύριος Αντωνέλος από την εταιρία Resolve Διαμεσολαβητές. Γεμάτοι ενέργεια και όρεξη μας προετοίμασαν μέσα στο λιγοστό χρόνο που διαθέταμε, κυρίως όμως μας στήριξαν ψυχολογικά. Γιατί πέρα από τη μεταλαμπάδευση γνώσεων σχετικών με τη διαμεσολάβηση, σημαντικό είναι κάθε δύσκολη μέρα του διαγωνισμού να σε περιμένει ένα ενθαρρυντικό μήνυμα γεμάτο κίνητρο για βελτίωση. Έχοντας λοιπόν πάντα κατά νου τις συμβουλές, την ευγενή άμιλλα και την θετική τους αύρα κατά τη διάρκεια τόσο της προετοιμασίας όσο και του διαγωνισμού, αισθανόμαστε – εν τέλει – περιχαρείς και περήφανες για τη συνολική μας παρουσία!»      

Στην πρώτη από τις δύο φωτογραφες απεικονίζεται η διαμεσολαβήτρια κ. Πλέσσα με τις Δανάη Σκεύη και Ζωή Συρμακέζη και στη δεύτερη ο διαμεσολαβητής κ. Σπύρος Αντωνέλος με τις Νεφέλη και Δανάη Σκεύη και τη Ζωή Συρμακέζη:

 

Παραπάνω οι συμμετέχουσες φοιτήτριες μετά την απονομή του βραβείου τους