Συμμετοχή της κ. Ελένης Πλέσσα ως ομιλήτριας στην 1η «Ακαδημία Ηγεσίας» από την Women Act στις 11/11/17

Στις 11 Νοεμβρίου 2017 η Ελένη Πλέσσα, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια και Εκπαιδεύτρια στη Διαμεσολάβηση συμμετείχε στην 1η «Ακαδημία Ηγεσίας», η οποία διοργανώθηκε από την Women Act, ως ομιλήτρια με θέμα: «Ηγεσία & Διαμεσολάβηση». Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Higgs, στο χώρο του ομώνυμου Οργανισμού που στόχο έχει την ενδυνάμωση μη κερδοσκοπικών οργανώσεων.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν τριάντα γυναίκες, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και εμπειρίες με τους πέντε ομιλητές της εκδήλωσης για ζητήματα ηγεσίας, διαμεσολάβησης, δημόσιου λόγου, κοινωνικών δικτύων και personal branding.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η κατάκτηση από τις συμμετέχουσες δεξιοτήτων, οι οποίες θα τις διευκολύνουν στην απόκτηση θέσεων ηγεσίας στον χώρο εργασίας τους.  Η ομιλία της κ. Πλέσσα επικεντρώθηκε στο πώς μπορεί η φιλοσοφία της Διαμεσολάβησης να συμβάλει στην ανάδειξη ηγετών που εφαρμόζουν τις δεξιότητες της ενσυναίσθησης, της ενεργητικής ακρόασης και της αποτελεσματικής επικοινωνίας δημιουργώντας συνεπώς ένα αποδοτικότερο εργασιακό περιβάλλον και συμβάλλοντας στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων που ενδέχεται να προκύψουν στις ομάδες τους. Μετά την ομιλία της η κα Πλέσσα είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει βιωματική άσκηση σχετική με τη Διαμεσολάβηση με όλες τις συμμετέχουσες να λαμβάνουν μέρος σε αυτήν.