Οι εταίροι RESOLVE Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Ελένη Πλέσσα και Σπύρος Αντωνέλος συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στον κύκλο δραστηριοτήτων του Δημοτικού Δικτύου κατά του Σχολικού ..." />

Η εκπαιδευτική ομάδα της RESOLVE στον κύκλο δράσεων του δήμου Κορυδαλλού με θέμα: «Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως εργαλείο πρόληψης & αντιμετώπισης των διαφορών μέσα στην σχολική κοινότητα», 20, 21 και 22/1/2016

Οι εταίροι RESOLVE Θεοδώρα (Νόρα) Συρίου, Ελένη Πλέσσα και Σπύρος Αντωνέλος συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στον κύκλο δραστηριοτήτων του Δημοτικού Δικτύου κατά του Σχολικού Εκφοβισμού του Δήμου Κορυδαλλού με θέμα: «Η Σχολική Διαμεσολάβηση ως εργαλείο πρόληψης & αντιμετώπισης των διαφορών μέσα στην σχολική κοινότητα». Το πρόγραμμα έλαβε χώρα στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού, Δημαρχείο (Γρ. Λαμπράκη 240 & Νικηφορίδη).

Τον κύκλο δραστηριοτήτων παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, καθηγητές και διευθυντές της Δευτεροβάθμιας Eκπαίδευσης, οι γονείς των μαθητών, η επικεφαλής του δημοτικού συνδυασμού «Πάμε Αλλιώς» Καίτη Κυλάκου, οι Αντιδήμαρχοι Μιχάλης Ευθυμιάδης, Δημήτρης Χριστοφορίδης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Καπιτσίνος και τα μέλη της διαπαραταξιακής Επιτροπής Παιδείας & Νεολαίας του Δημοτικού Συμβουλίου, Μαρία Γιαννακάκη, Παύλος Γερακάρης, Γιάννης Πάχος, Πέτρος Βιδάλης καθώς και ο Βάϊος Μανώλης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Ευγενία Μπατμάνογλου, τα μέλη του Δ.Σ. Ανδρέας Χατζάκης, Φωτεινή Κίκιρα, Μαρία Χαϊκάλη, η Αντιπρόεδρος της Β’ΕΛΜΕ Άννα Αμπατζίδου και τα μέλη του Δ.Σ Νίκος Παπαδημητρόπουλος και Χαράλαμπος Χαμαλίδης.

Την πρώτη μέρα του προγράμματος, Τετάρτη 20/1/2016 πραγματοποιήθηκε ομιλία με σκοπό την ενημέρωση του κοινού για τη Σχολική Διαμεσολάβηση και τη σημασία της, ως εναλλακτικός τρόπος επίλυσης των διαφορών στη Σχολική Κοινότητα, για την αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού και την πρόληψη της Σχολικής Βίας εν γένει.

Η Πέμπτη 21/1/2016 και η Παρασκευή 22/1/2016 ήταν αφιερωμένες σε Βιωματικά εργαστήρια, η μεν πρώτη για τους εκπαιδευτικούς και η δεύτερη για τους γονείς. Με αυτό τον τρόπο είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και πρακτικά τον τρόπο που πραγματοποιείται η Σχολική Διαμεσολάβηση και να έρθουν σε επαφή με αυτή την καινοτόμα εκπαιδευτική μέθοδο, η οποία θα συμβάλει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των μαθητών και επομένως και της ψυχολογία και της ψυχικής ανάπτυξης τους. Το εργαστήρι για τους εκπαιδευτικούς πραγματοποιήθηκε με την σύμφωνη γνώμη της Διεύθυνσης Πειραιά Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.