Συνάντηση Eργασίας Ελλήνων Νομικών και Senior Partners Ελληνικών Δικηγορικών Εταιριών με τον Hon. Judge Daniel Weinstein (Ret.)

Ο διεθνούς φήμης Αμερικανός Διαμεσολαβητής Hon. Judge Daniel Weinstein (Ret.), ιδρυτής της JAMS, στο ίδρυμα Θεοχαράκη των Αθηνών, μίλησε χθες για τις πολλαπλές δυνατότητες αξιοποίησης της Διαμεσολάβησης σε κοινό partners και senior partners των σημαντικότερων Δικηγορικών Ελληνικών Εταιριών, μαζί με τους Έλληνες διακεκριμένους Διαμεσολαβητές Δικηγόρους, Εκπαιδευτές και Weinstein JAMS Fellows Σπύρο Αντωνέλο, Εταίρο της Εταιρία παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης και εξωδικαστικής επίλυσης «RESOLVE Διαμεσολαβητές» (www.resolve.gr) και Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου, Εταίρο της εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης και εξωδικαστικής επίλυσης «DeltatotheEpsilon».

Η Συνάντηση Εργασίας του D. Weinstein με τις Δικηγορικές Εταιρίες είχε δύο σκέλη: το πρώτο είχε θέμα Winning strategies in Mediation, όπου παρουσιάστηκαν στρατηγικές αξιοποίησης της Διαμεσολάβησης από τους Δικηγόρους μέσα από την πλούσια Αμερικανική και διεθνή εμπειρία του D. Weinstein και τα Ελληνικά παραδείγματα διαμεσολαβήσεων των δύο Ελλήνων Διαμεσολαβητών. Το δεύτερο είχε θέμα Where do we get Mediation from here? στο οποίο συζητήθηκε πρακτικά με τους εκπροσώπους των Δικηγορικών Εταιριών πώς μπορεί να ενισχυθεί η συμβολή τους στην αξιοποίηση της Διαμεσολάβησης.

O D. Weinstein, με την πλούσια εμπειρία του από τις μεγαλύτερες πραγματοποιημένες διαμεσολαβήσεις διεθνώς, ενίοτε με χιλιάδες εμπλεκόμενα μέρη όπως αυτά υποθέσεων συλλογικών αγωγών (class actions) και της ίδρυσης της μεγαλύτερης διεθνώς Εταιρίας παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης, της JAMS, ανέλυσε γιατί η Διαμεσολάβηση είναι διαδικασία που ωφελεί, στις ΗΠΑ και διεθνώς, τους πολίτες, την προστασία του περιβάλλοντος και πολλούς κλάδους του επιχειρείν όπως οι Τράπεζες, οι Ασφαλιστικές Εταιρίες, τα Νοσοκομεία, το Εμπόριο και η Ναυτιλία.

Την ευγενική χορηγία της Συνάντησης παρείχε η Εταιρία «Παπαστράτος».

( Στην παραπάνω φωτογραφία απεικονίζονται ο κ. Λεωνίδας Τόλης Νομικός Σύμβουλος της ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ ΑΕ, ο κ. Daniel Weinstein και οι εταίροι της RESOLVE Διαμεσολαβητές κ.κ. Πλέσσα, Ματσούκα και Αντωνέλος)

(Παραπάνω η κ.  Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου, ο κ. Daniel Weinstein και ο κ. Σπύρος Αντωνέλος)

(Παραπάνω οι κ.κ.: Ελένη Πλέσσα, Λίλα Μπακατέλου, Daniel Weinstein, Ρένα Ματσούκα, Σπύρο Αντωνέλο, Βασιλική Σκορδάκη και Δήμητρα Κ. Τριανταφύλλου)