Στις 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση του επιστημο..." />

Η Εκδήλωση της 21ης Ιουνίου 2016 για την παρουσίαση του επιστημονικού Συγγράμματος της Béatrice Blohorn-Brenneur και του Σπύρου Αντωνέλου «Η Διαμεσολάβηση για όλους»

Στις 21 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση για την παρουσίαση του επιστημονικού Συγγράμματος για τη Διαμεσολάβηση «Η Διαμεσολάβηση για όλους» των συγγραφέων Béatrice Blohorn–Brenneur και Σπύρου Αντωνέλου.

Η εκδήλωσε οργανώθηκε από τις Εκδόσεις «Σάκκουλας Α.Ε.» και την Ομάδα της Εταιρίας Διαμεσολαβητών «RESOLVE» και έλαβε χώρα  στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθηνών (Ακαδημίας 18, 1ος όροφος).

Το εναρκτήριο καλωσόρισμα έγινε από την κ. Πλέσσα, Δικηγόρο, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια, Εκπαιδεύτρια, Συνιδρύτρια και Εταίρο RESOLVE, ενώ ακολούθησε το καλωσόρισμα της κ. Ματσούκα, Δικηγόρου, Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας, Εκπαιδεύτριας, Συνιδρύτριας και Εταίρου RESOLVE και της κ. Συρίου Δικηγόρου, Διαπιστευμένης Διαμεσολαβήτριας, Εκπαιδεύτριας Διαμεσολαβητών και Συντονιστών Διαλόγου και Εταίρου Resolve.

ekdilwsi g vivlio.4ekdilwsi g vivlio.jpg9ekdilwsi g vivlio.jpg2

Έπειτα, το λόγο έλαβαν για ένα σύντομο χαιρετισμό ο κ. Μελίδης, Δικηγόρος, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ο.Π.Α., ειδικός συνεργάτης Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο κ. Κανελλόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Γενικός Γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ, ο Υπεύθυνος Εκδόσεων  του Εκδοτικού Οίκου «Σάκκουλας Α.Ε.» κ. Γιάννης Παπαγρηγοράκης και ο κ. Καλαντζόπουλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Σύμβουλος ΔΣΑ, Πρόεδρος ΑΚΚΕΔ «ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ».

ekdilwsi g vivlio 11                                        ekdilwsi g vivlio.jpg7

ekdilwsi g vivlio.jpg6               ekdilwsi g vivlio.jpg5

Η κ. Πλέσσα έλαβε στη συνέχεια και πάλι το λόγο, αυτή τη φορά για την παρουσίαση της εισήγησης της με θέμα τη συμβολή της Διαμεσολάβησης στην υποστήριξη των Επιχειρήσεων και της Επιχειρηματικότητας.

Ο κ. Αντωνέλος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, Εκπαιδευτής, Συνιδρυτής και Εταίρος RESOLVE και Συγγραφέας ακολούθησε μετά την ομιλία της κ. Πλέσσα παρουσιάζοντας το νεοεκδοθέν καινοτόμο Σύγγραμμά του και διαβάζοντας το μεταφρασμένο από τον ίδιο μήνυμα της Γαλλίδας συγγραφέως Béatrice Βlohorn- Brenneur, τέως Ανωτάτης Δικαστή και Διαμεσολαβήτριας. Ο κ. Αντωνέλος εξήγησε τις καινοτομίες του συγγράμματος που το καθιστούν καθημερινό εργαλείο του Έλληνα Πολίτη, του Επιχειρηματία, του Δικηγόρου και του Δικαστή, ενώ η Béatrice Βlohorn-Brenneur -μέσω του μηνύματος της- εξήγησε γιατί η Διαμεσολάβηση συμπληρώνει αποτελεσματικά την επίλυση διαφορών μέσω των Δικαστηρίων δίνοντας ταχείες, ευέλικτες, νόμιμες και εμπιστευτικές λύσεις σε περιβάλλον ισοτιμίας, σε μία εποχή που επιτάσσει τη χρήση νέων εργαλείων.

Έχοντας φτάσει προς το τέλος της εκδήλωσης, η τελευταία εισήγηση πραγματοποιήθηκε από τον κ. Αναστασόπουλο, Δικηγόρο, Πρόεδρο ΕΕΝ  «eTHEMIS» και Σύμβουλο ΔΣΑ,  με θέμα τη σημασία της συμβολής των Δικηγόρων στη Διαμεσολάβηση.

Το συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο κ. Μάντζος, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής, μέλος της Επιτροπής Πιστοποίησης Διαμεσολαβητών του Υπουργείου Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο οποίος με τα εύστοχα σχόλια του πέτυχε τον άρτιο συγχρονισμό και διεξαγωγή των ομιλιών.

ekdilwsi g vivlio.3

(Στη φωτογραφία παραπάνω απεικονίζονται από αριστερά προς τα δεξιά: η κ. Πλέσσα, ο κ. Αντωνέλος, ο κ. Μάντζος και ο κ. Αναστασόπουλος).

Η Ομάδα της RESOLVE ευχαριστεί θερμά το  news247.gr, το Lawspot.gr και την ELSA Greece  για την επικοινωνιακή υποστήριξη της Εκδήλωσης.

Ηλεκτρονικά μπορείτε να βρείτε το επιστημονικό Σύγγραμμα «Η Διαμεσολάβηση για όλους» εδώ

© resolve.gr Return to top